Gianni Infantino tijdens een persconferentie van de FIFA
NOS VoetbalAangepast

'FIFA wil bestuursleden 50 procent salarisverhoging geven'

Bestuursleden van wereldvoetbalbond FIFA mogen hopen op een enorme loonsverhoging. De vergoedingen voor topfunctionarissen zouden de komende jaren met vijftig procent kunnen stijgen. Dat schrijft de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Volgens de krant ligt er een intern plan bij de FIFA met het voorstel om de salarissen van bestuursleden te verhogen van 300.000 naar 450.000 dollar. Sinds 2014 zijn grote bonussen afgeschaft bij de FIFA, maar sindsdien werden de jaarlijkse vergoedingen wel verhoogd van 200.000 naar 300.000 dollar.

Nieuwe commissie

Het verhogen van de vergoedingen zou een opmerkelijke beslissing zijn, aangezien de wereldvoetbalbond door juridische kosten en een gebrek aan sponsors een flink verlies leed in 2016.

Voorzitter Gianni Infantino, die in 2016 zelf een vergoeding van zo'n 1,4 miljoen euro kreeg, stelde in het najaar een nieuwe salariscommissie samen, die moest kijken naar de financiële beloningen en bonussen bij de voetbalbond.

Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung bespreekt die commissie binnenkort de plannen voor het beloningsbeleid van de FIFA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl