De Schipholtunnel in de A4 is afgesloten na een brand in een vluchtgang van de tunnel
NOS NieuwsAangepast

Schipholtunnel blijft rest van de dag nog dicht

De Schipholtunnel blijft de rest van de dag nog dicht. Rijkswaterstaat hoopte twee rijstroken in de richting Den Haag te kunnen openstellen voor de avondspits, maar dat gaat toch niet lukken. De ventilatoren in de tunnel werken nog niet goed en daardoor kan de veiligheid niet worden gegarandeerd, stelt Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat wil de hele nacht doorwerken, zodat de twee rijstroken morgenochtend voor de spits open kunnen. Of dat lukt, wordt pas in de loop van de nacht duidelijk. De vier andere rijstroken blijven in elk geval nog een paar dagen dicht.

Verkeersinfarct

Gisteren werd de Schipholtunnel gesloten na een brand, die waarschijnlijk is ontstaan door kortsluiting. Tientallen kabels raakten beschadigd. Daardoor was er geen stroomtoevoer meer voor de verlichting, de matrixborden en de camera's die het verkeer in de tunnel in de gaten houden. Het herstel daarvan kost tijd.

De afsluiting van de tunnel leidde gisteren tot een verkeersinfarct rond Amsterdam. Tijdens de avondspits stonden er lange files. Ook voor vanochtend werden grote problemen verwacht, maar die vielen uiteindelijk mee.

Het verkeer tussen Amsterdam en Den Haag wordt omgeleid. Automobilisten moeten rekening houden met flinke vertraging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl