Gianluigi Donnarumma verdedigt het doel tegen Nederland
NOS Voetbal

Italië begint met 18-jarige in het doel tegen Oranje

Bondscoach Gian Piero Ventura van Italië heeft aangekondigd dat zijn elftal voor de oefenwedstrijd tegen Nederland nogal wat wijzigingen zal ondergaan in vergelijking met de ploeg die vrijdag Albanië in de WK-kwalificatie met 2-0 versloeg.

Zo zal de jeugdige keeper Gianluigi Donnarumma van AC Milan het doel verdedigen. Hoewel Donnarumma pas achttien is, mag hij zich sinds het begin van dit seizoen de eerste doelman van AC Milan noemen. Dat betekent dat Gianluigi Buffon niet onder de lat zal staan; de 39-jarige veteraan van Juventus zal op de bank plaatsnemen.

Rel rond Barzagli

Rond Andrea Barzagli is een relletje ontstaan. Hij wilde na de wedstrijd tegen Albanië wegens persoonlijke omstandigheden naar huis. Maar nadat hij was teruggekeerd naar Italië doken er foto's op van de 35-jarige verdediger in het nachtelijke uitgaansleven. Ventura wilde er op de persconferentie niet te veel woorden aan vuilmaken. "Ik was erdoor verrast", was zijn enige commentaar.

Ook de situatie rond oud-Feyenoorder Graziano Pèlle kwam ter sprake. Pèlle is niet meer uitgenodigd voor het nationale elftal sinds hij in oktober tijdens de interland tegen Spanje met veel misbaar van het veld stapte toen Ventura hem wisselde. Pèlle weigerde toen de uitgestoken hand van bondscoach Ventura.

Dat incident beschouwt Ventura inmiddels als verleden tijd. "De vrede is getekend", sprak de coach. "Ik ben niet boos meer. Ik volg hem in China en sluit niet uit dat hij terugkeert."

Tactische wisselingen

Behalve de keeperswissel wilde Ventura niet veel zeggen over de opstelling. "Als we volgend jaar een rol willen spelen op het WK zullen we verschillende systemen moeten kunnen spelen. Daarom zal er dinsdagavond het nodige wijzigen in ons team."

Ventura heeft de wedstrijd van Oranje tegen Bulgarije nog maar deels kunnen bekijken. "Het staat daarom nog wat ver van me af. Van wat ik gezien heb, is me vooral opgevallen dat de gretigheid bij Nederland ontbrak."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl