Ronald Koeman
NOS VoetbalAangepast

Koeman en De Boer hebben geen trek in Oranje

In de zoektocht naar een opvolger voor de zondag ontslagen Danny Blind zal de KNVB waarschijnlijk op veel afwijzingen stuiten. In een rondvraag van de NOS blijkt dat een aantal (top)kandidaten geen trek heeft in het bondscoachschap van Oranje.

Ronald Koeman, in 2014 nog een van de gegadigden om Oranje naar het EK in Frankrijk te leiden, is volgens zijn zaakwaarnemer niet beschikbaar. De oud-trainer van onder meer Ajax en PSV is bezig aan een succesvol seizoen bij Everton. Bovendien ligt het salaris in de Premier League vele malen hoger dan in Zeist.

De Boer, Van Bronckhorst en Ten Cate

Ook Frank de Boer zal een aanbieding van de KNVB waarschijnlijk naast zich neer leggen. Hoewel hij na vijf succesvolle seizoenen bij Ajax en drie teleurstellende maanden bij Inter clubloos is, en onlangs aangaf in de zomer weer aan een nieuwe klus te willen beginnen. Tussen 2008 en 2011 was De Boer assistent-trainer van het Nederlands elftal.

Giovanni van Bronckhorst lijkt ook onhaalbaar. De oud-international is met Feyenoord op weg naar de eerste landstitel van de club sinds 1999 en wordt genoemd in het rijtje van potentiële bondscoaches. Zijn zaakwaarnemer denkt dat Van Bronckhorst het bondscoachschap nog niet ambieert.

De naam van Henk ten Cate duikt ook op. De voormalig assistent-trainer van FC Barcelona (2003-2006) staat onder contract bij Al-Jazira Club in de Verenigde Arabische Emiraten. In een reactie laat Ten Cate weten dat de KNVB nog geen contact met hem heeft opgenomen.

  • ANP
    Henk ten Cate als coach van Al-Jazira
  • ANP
    Ron Jans

Bert van Marwijk houdt zich niet bezig met een eventuele terugkeer bij het Nederlands elftal, waarmee hij in 2010 de WK-finale haalde. Met Saudi-Arabië ligt hij momenteel op koers voor kwalificatie voor het WK van 2018 in Rusland. Van Marwijk wijst Frank de Boer aan als droomkandidaat.

Ron Jans is misschien wel de opvallendste naam in het rijtje van genoemde opvolgers van Blind. De trainer neemt deze zomer afscheid van PEC Zwolle en gaat aan de slag als docent van de KNVB. Hij laat weten niet te willen reageren zolang er niets concreet speelt.

Advocaat: Van Gaal moet komen

Dick Advocaat reageert niet op de vraag of hijzelf beschikbaar zou zijn als de KNVB hem polst, maar spreekt wel zijn voorkeur uit. "Louis van Gaal moet bondscoach worden. Hij heeft er de leeftijd en ervaring voor. Je moet deze job niet onderschatten. Niet iedereen is er geschikt voor."

Wat Guus Hiddink betreft ligt de fout niet bij zijn opvolger Danny Blind. "Achteraf heb ik gelijk gekregen. Er zijn te veel fouten gemaakt door het management en de directie van de KNVB. Daarnaast is er niet voldoende kwaliteit in de selectie."

De KNVB laat weten zich na de wedstrijd tegen Italië pas te gaan buigen over de opvolging van Blind.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl