NOS VoetbalAangepast

KNVB streeft ernaar in juni nieuwe bondscoach te benoemen

Reactie KNVB-directeur Decossaux op ontslag Blind

De KNVB streeft ernaar om in juni een nieuwe bondscoach te benoemen. Dat zei commercieel directeur Jean Paul Decossaux van de KNVB, die sinds het vertrek van algemeen directeur Bert van Oostveen verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding in Zeist.

"We hebben mensen die onder regie van Hans van Breukelen gaan kijken wie de nieuwe bondscoach moet worden. Natuurlijk hebben we plannen en ideeën", aldus Decossaux. Assistent Fred Grim neemt voorlopig de honneurs waar.

Blind werd zondagavond ontslagen, daags na de dramatische nederlaag in en tegen Bulgarije (2-0 verlies). De hele dag hing het ontslag al in de lucht. Zaterdagavond na de wedstrijd twijfelde Blind over zijn toekomst. "Die twijfels hebben het proces wel versneld", geeft Decossaux toe.

"Voor de mens Danny Blind vind ik dit afschuwelijk. Ik zag alleen maar triestheid bij hem."

Jean Paul Decossaux

"Ik heb eerst met Hans van Breukelen gezeten. Daarna hebben we Danny Blind uitgenodigd om het gesprek bij te wonen en hem verteld dat we niet met hem verder willen. Blind is ermee akkoord gegaan. Hij is uit zijn functie ontheven, wat inhoudt dat hij het eens was met onze beslissing", legt Decossaux uit. "Voor de mens Danny Blind vind ik dit afschuwelijk. Ik zag alleen maar triestheid bij hem."

Of Blind slachtoffer is geworden van de chaos bij de voetbalbond wilde Decossaux niet zeggen. Na het succesvolle WK in Brazilië bleven de successen van Oranje namelijk uit. Het EK in Frankrijk werd misgelopen en ook plaatsing voor het WK in Rusland is ver weg. "Het heeft niet zo veel zin om terug te kijken", aldus Decossaux.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl