Lukasz Piszczek viert zijn doelpunt met Jakub Blaszczykowski

Polen op WK-koers, Denen verzuimen te winnen

Polen heeft in groep E van de WK-kwalificatie een belangrijke 2-1 overwinning geboekt in en tegen Montenegro. Lukasz Piszczek was in de 81ste minuut de maker van de beslissende 2-1.

Robert Lewandowski, de spits van Bayern München, opende kort voor rust de score. Een kwartier na rust maakte Stefan Mugosa gelijk. Montenegro loerde op de zege, wat de eerste nederlaag voor Polen zou betekenen.

Maar de Piszczek werd de held van de avond. Polen mag weer drie punten bijschrijven en heeft na vijf wedstrijden dertien punten verzameld. Alleen tegen hekkensluiter Kazachstan werd gelijkgespeeld.

Denen blijven steken op 0-0

Denemarken kwam niet verder dan 0-0 tegen Roemenië. Bij een overwinning hadden de Denen tweede gestaan. Ajacied Lasse Schöne en oud-Ajacied Christian Eriksen stonden in de basis.

Oud-Ajacied Özbiliz scoort

Armenië won met 2-0 van Kazachstan. Henrikh Mkhitaryan en Aras Özbiliz maakten na rust het verschil in Jerevan.

De Armeense goals kwamen pas tot stand na een rode kaart (twee keer geel) voor de Kazach Sergej Maliy in de 64ste minuut. Aanvoerder en Manchester United-middenvelder Mkhitaryan zorgde na 73 minuten met een diagonaal schot voor de 1-0.

WK-kwalificatie: Armenië-Kazachstan

Twee minuten later was opnieuw raak toen oud-Ajacied Aras Özbiliz, nu uitkomend voor Besiktas, met een volley van dichtbij de 2-0 maakte.