Mario Gomez, Thomas Müller en André Schürrle

Duitsland blijft winnen, maar incasseert wel eerste tegengoal

Duitsland heeft in groep C van de WK-kwalificatie ook na vijf wedstrijden het maximale aantal punten. Op bezoek bij Azerbeidzjan werd met 4-1 gewonnen.

Duitsland moest het doen zonder aanvoerder Manuel Neuer. De doelman van Bayern München haakte eerder deze week af met een kuitblessure. Bernd Leno, keeper van Bayer Leverkusen, kreeg van bondscoach Joachim Löw een basisplaats.

Eerste tegengoal Duitsland

Uitgerekend Leno incasseerde na een half uur de eerste tegengoal voor Duitsland tijdens deze WK-kwalificatie. Sterker nog: het was pas de eerste tegengoal in 678 minuten. Sinds de halve finales van het EK hadden de Duitsers het doel schoongehouden. Dat was een record in de 109-jarige interlandgeschiedenis.

Tien minuten daarvoor had André Schürrle de Duitsers op voorsprong gebracht. De gelijkmaker van Dimitrij Nazarov veroorzaakte geen paniek bij Duitsland. Integendeel zelfs. Nog voor rust stelde Thomas Müller orde op zaken. In de 36ste minuut omspeelde hij de doelman en zette de 1-2 op het scorebord. Mario Gomez deed er kort voor rust nog een schepje bovenop met een mooie kopbal.

In de tweede helft nam Duitsland wat gas terug. Pas tien minuten voor tijd kwam er nog een doelpunt bij. Schürrle tekende voor zijn tweede van de avond: 1-4.

Tsjechië haalt uit

Tsjechië beleefde op bezoek bij San Marino een gemakkelijke avond en wist te profiteren van de nederlaag van Azerbeidzjan. De Tsjechen moesten het voorafgaand aan het duel met San Marino doen met een negatief doelsaldo, maar dat was na het duel niet meer het geval.

Na de openingsgoal van Antonín Barák in de 17de minuut ging het lopen bij Tsjechië. Binnen acht minuten stond de 4-0 op het scorebord. Vladimír Darida, Barák en Theodor Gebre Selassie waren de doelpuntenmakers. Kort voor rust maakte Michal Krmencik er zelfs nog 5-0 van.

In de tweede helft verzuimde Tsjechië om een monsterscore neer te zetten. Vladimír Darida schoot een kwartier voor tijd raak vanaf de strafschopstip: 6-0.

Noord-Ierland verslaat Noorwegen

Noord-Ierland staat na vijf wedstrijden op de tweede plaats dankzij een 2-0 overwinning op Noorwegen. Al in de tweede minuut werd de score geopend door Jamie Ward. Na een dik half verdubbelde Conor Washington de score.