NOS VoetbalAangepast

Zuinige zege Engeland, Schotland wint op valreep

WK-kwalificatie: Engeland-Litouwen

Zonder zich bovenmatig in te spannen heeft Engeland in de WK-kwalificatiereeks gewonnen van Litouwen. Op Wembley werd het 2-0 en daarmee behouden de Engelsen de koppositie in groep F.

Jermain Defoe rondde halverwege de eerste helft een fraaie aanval af: Raheem Sterling deed het voorbereidende werk en de spits van Sunderland schoot van dichtbij binnen. Na ruim een uur maakte Jamie Vardy er 2-0 van na een snel uitgevoerde combinatie.

Eerder in de WK-kwalificatiereeks werd Malta al met dezelfde cijfers verslagen. Engeland is na vijf speelronden nog altijd zonder tegendoelpunten. Alleen in Slowakije liet het elftal van bondscoach Gareth Southgate punten liggen: 0-0.

De Schot James Morrison in duel met Jasmin Kurtic

Later op de avond boekte Schotland op Hampden Park een zwaarbevochten 1-0 zege op Slovenië. Chris Martin kroonde zich twee minuten voor tijd tot matchwinner door met links, via het been van de Sloveense doelman Jan Oblak (Atlético Madrid), raak te schieten.

De Schotten, die uit de eerste vier duels maar vier punten haalden, moesten winnen om nog enige kans te maken op deelname aan het WK.

Slowakije

Slovenië werd gepasseerd door Slowakije, dat met 3-1 won op bezoek bij Malta. Adam Nemec bepaalde de eindstand en kort daarna werd de oud-speler van Willem II met zijn tweede gele kaart weggestuurd.

Bij het nog puntloze Malta kreeg Jean Paul Farrugia tien minuten eerder al zijn tweede gele kaart waardoor ook hij voortijdig kon vertrekken.

Stand groep F

1. Engeland 5-13 8-0
2. Slowakije 5-9 10-3
3. Slovenië5-8 4-3
4. Schotland 5-7 7-8
5.Litouwen 5-5 5-9
6. Malta 5-0 2-13

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl