Jet Hendriks en Sanne Jousma juichen voor TOP
NOS SportAangepast

Goede start landskampioen TOP in play-offs

TOP is de play-offs van de Korfbal League goed begonnen. De regerend landskampioen uit Sassenheim won voor eigen publiek het eerste duel in de best-of-three serie met 24-20 van het Friese LDODK.

De thuisclub voerde vanaf het begin de boventoon, maar slaagde er niet in om de eerste helft een riante voorsprong te nemen. TOP ging met een 13-11 voorsprong rusten.

In de tweede helft liep TOP snel uit naar 20-12, waarmee het verzet van LDODK was gebroken. TOP liet de touwtjes vervolgens vieren, maar zorgde ervoor dat de overwinning nooit in gevaar kwam. Komende vrijdag spelen TOP en LDODK in Gorredijk hun tweede wedstrijd.

Verrassende nederlaag PKC

PKC begon zaterdag de andere halve finale met een verrassende nederlaag tegen Blauw-Wit. Het betekende voor de club uit Papendrecht de eerste nederlaag van het seizoen.

In de reguliere competitie verloor PKC, dat vorig seizoen in de finale de landstitel aan TOP moest laten, dit jaar nog geen wedstrijd.

De finale van de Korfbal League is dit jaar op zaterdag 8 april in de Ziggo Dome in Amsterdam.