Greg Van Avermaet
NOS WielrennenAangepast

Ook Gent-Wevelgem een prooi voor Van Avermaet

Greg van Avermaet heeft na de Omloop en de E3 Harelbeke ook Gent-Wevelgem gewonnen. De 31-jarige Belg van BMC troefde in de 249 kilometer lange WorldTour-koers landgenoot Jens Keukeleire na een zenuwslopende finale af in de sprint.

Samen met Keukeleire reed Van Avermaet in de slotfase weg uit een groep van vijf. De achtervolgers Peter Sagan, Niki Terpstra en Sören Kragh Andersen slaagden er niet meer in het gat met de twee koplopers te dichten.

Terpstra eindigde uiteindelijk achter Sagan als vierde. Tom Leezer kwam hard ten val en liep een breuk in zijn bekkenkam op.

Kemmelberg

De wedstrijd barstte los bij de tweede passage van de Kemmelberg (28% op z'n steilst). De twee beste renners van dit voorjaar, Sagan en Van Avermaet, kwamen als eersten boven, waarna er in de afdaling twaalf coureurs bij dat duo aansloten.

Met nog 34 vlakke kilometers te gaan, ontstond er een elitegroep van veertien, met Terpstra, Michael Matthews, Zdenek Stybar, Matteo Trentin, John Degenkolb, Keukeleire en Andersen.

Lek

Voorin ontbraken favorieten zoals Fernando Gaviria en Tom Boonen, die op de Kemmelberg op achterstand waren geraakt. En Arnaud Démare en Alexander Kristoff reden lek op de dit jaar in het parkoers opgenomen onverharde stroken, een eerbetoon aan de vele slachtoffers die in die regio vielen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

De veertien voorop werkten niet goed samen en de groep viel uiteen. Sagan, Van Avermaet, Keukeleire, Andersen en Terpstra vormden vanaf dat moment de frontlinie. Van Avermaet reageerde als enige toen Keukeleire ineens versnelde. Sagan en Terpstra wachtten te lang en wat volgde was een kat-en-muisspel om de vingers bij af te likken. De twee op kop lachten het laatst en olympisch kampioen Van Avermaet het hardst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl