NOS SportAangepast

Lammers: Mercedes heeft overwinning weggegeven

Was Ferrari echt de sterkste in de Grand Prix van Australië? NOS-analist Jan Lammers zet er zijn vraagtekens bij. De voormalige Formule 1-coureur is van mening dat Mercedes de overwinning bij de start van het Formule 1-seizoen heeft weggegeven. "Door hun verkeerde pitstopstrategie", stelt Lammers.

'Ferrari sterk, maar Mercedes heeft het weggegeven'

Teambaas Toto Wolff van Mercedes verklaarde na afloop van de eerste GP dat Ferrari in Melbourne het snelst was. Lammers betwijfelt dat.

Te vroege pitstop Hamilton

"Hamilton ging na zeventien ronden al naar binnen, terwijl de anderen veel langer op hun banden bleven doorrijden. Hamilton kwam te vroeg binnen. Ze hadden kunnen weten dat hij achter Verstappen op de baan zou terugkeren", kijkt hij terug op die cruciale fase in de race.

Lammers had met bewondering naar Sebastian Vettel zitten kijken. De viervoudig wereldkampioen maakte geen fout in Melbourne.

"Vorig jaar kreeg Vettel er geregeld flink van langs. Hij was een zeurpiet. Nu zagen we weer de kampioen Vettel. Ferrari had natuurlijk al indruk gemaakt tijdens de testweken, maar het is leuk dat de titelstrijd nu even een andere kleur heeft", wijst de analist nog even op de dominantie van Mercedes in de afgelopen jaren.

Voor Max Verstappen lag zijn enige reële kans om een plaats op te schuiven volgens Lammers bij de start. "Ze hebben bij Red Bull wat probleempjes gehad in de aanloop naar Australië. Max had een superstart en dan moet je wat geluk hebben. Dat Kimi Räikkönen bijvoorbeeld een wat mindere start heeft. Dat gebeurde niet. Als dit het begin is, dan is dat best hoopvol", meent Lammers.

"Van Red Bull mogen we nog wat groei verwachten", zegt Lammers, die Ricciardo met autopech had zien uitvallen. "Voor Ricciardo is zo'n seizoenstart voor eigen publiek sneu. Hij had al wat problemen, maar dat gaat wel goed komen. Na deze race verwacht ik dat dit seizoen wel eens heel close kan gaan worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl