Wizards-speler John Wall
NOS SportAangepast

Wall van waarde voor Wizards tegen Cavaliers

Washington Wizards heeft de topper in de Eastern Conference tegen Cleveland Cavaliers gewonnen. Vooral dankzij John Wall werd de formatie van sterspeler LeBron James met 127-115 verslagen.

De Wizards sloegen in het eerste kwart hun slag (40-26) en vooral Wall was daar verantwoordelijk voor met liefst achttien punten. Koploper Cleveland kwam daarna gestaag dichterbij en bij het begin van het laatste kwart was het tot op vijf punten genaderd (96-91). De Wizards hielden daarna echter knap stand.

James kwam tot 24 punten, 11 rebounds en 8 assists voor de Cavaliers, die in een reeks van zeven wedstrijden hun enige thuiswedstrijd speelden.

Toronto Raptors en Los Angeles Clippers verzekerden zich met hun overwinning van een plaats in de play-offs van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De Raptors klopten Dallas Mavericks (94-86) en de Clippers waren te sterk voor Utah Jazz (108-95). Voor beide ploegen was het de 44ste zege van het seizoen.

Acht ploegen zijn nu al zeker van de play-offs om de titel in de NBA. In de Eastern Conference zijn dat naast Toronto Raptors titelverdediger Cleveland Cavaliers, Boston Celtics en Washington Wizards. In de Western Conference voegde LA Clippers zich bij Golden State Warriors, San Antonio Spurs en Houston Rockets.

Uitslagen

LA Clippers Utah Jazz 108-95
Cleveland Cavaliers Washington Wizards 115-127
Dallas Mavericks Toronto Raptors 86-94
San Antonio Spurs New York Knicks 106-98
Portland Trail Blazers Minnesota Timberwolves 112-100

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl