Antoine Griezmann en Olivier Giroud

Frankrijk behoudt leiding na zakelijke zege in Luxemburg

Frankrijk blijft in de WK-kwalificatie op koers liggen om winnaar van groep A te worden. De groepsgenoot van Oranje beleefde geen makkelijke avond in Luxemburg, maar trok wel de winst over de streep: 3-1.

Olivier Giroud zette de nummer twee van het EK na 28 minuten op voorsprong na voorbereidend werk van Borussia Dortmund-aanvaller Ousmane Dembélé. Nog voor rust was er de verrassende gelijkmaker van voormalig Willem II-aanvaller Aurélien Joachim, die feilloos een strafschop benutte.

Lang kon Luxemburg niet genieten, want in de 37ste minuut maakte Antoine Griezmann eveneens vanaf de penaltystip de 1-2. Even daarvoor was Djibril Sidibé in de zestien tegen het gras gewerkt.

Frankrijk controleerde de wedstrijd in de tweede helft en nam in de slotfase definitief afstand toen Giroud met een kopbal zijn tweede treffer van de avond maakte.