Romelu Lukaku

Eerste puntenverlies voor Belgen tegen Griekenland

België heeft in groep H van de WK-kwalificatiereeks voor het eerst punten verspeeld. Tegen Griekenland was het lang eenrichtingsverkeer, maar toch namen de gasten een puntje mee: 1-1.

België had voor rust veel meer balbezit en kreeg ook de beste kansen, maar omdat beide ploegen veel kleine overtredingen maakten, kwam het duel niet op gang. Vlak na rust bracht Konstantinos Mitroglou met een knap schot zelfs de 0-1 op het scorebord.

Ondanks een gigantisch overwicht na die goal, leken de Belgen te gaan verliezen, maar vlak voor tijd schoot Romelu Lukaku uit de draai alsnog de gelijkmaker binnen. En in blessuretijd kopte Lukaku ook nog bijna raak, maar doelman Stefanos Kapino had een katachtige redding in petto.