Cristiano Ronaldo

Portugal verslaat Hongarije en blijft in spoor Zwitserland

Portugal heeft in groep B een eenvoudige overwinning geboekt op Hongarije. In eigen huis werd het 3-0 voor de Europees kampioen.

Op het afgelopen EK troffen beide landen elkaar in de groepsfase. Dat leverde een waar spektakel op met een eindstand van 3-3. Maar van enige spanning was in Lissabon geen sprake.

In de 32ste minuut opende André Silva de score met een intikker. Vier minuten later schoot Cristiano Ronaldo, na prachtige hakbal van Silva, knap de 2-0 binnen. In de 65ste minuut maakte Cristiano Ronaldo uit een vrije trap de 3-0. Dat was zijn zeventigste doelpunt in het shirt van Portugal.

Zwitserland blijft koploper

Zwitserland versloeg eerder op de avond in dezelfde groep Letland met 1-0. Het duel tussen Andorra en Faeröer eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.