NOS VoetbalAangepast

Nieuwe Eagles-trainer Maaskant: zie dit echt als interim-klus

Bijna anderhalf jaar na zijn ontslag bij NAC Breda begint Robert Maaskant aan een nieuwe klus als hoofdtrainer. Go Ahead Eagles presenteerde de 48-jarige oud-speler zaterdag als opvolger van de deze week ontslagen Hans de Koning.

Maaskant bij Go Ahead terug op 'vertrouwde' bodem

Maaskant, die in 1989 zijn voetbalcarrière begon in Deventer en daar zes jaar later kortstondig trainer was, heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen. Plannen voor een vervolg in Deventer zijn er niet.

"Ik zie dit ook echt als interim-klus", zegt de oud-trainer van onder meer RBC, FC Groningen en Wisla Kraków. "Ik heb mij de laatste tijd veel gericht op het bedrijfsleven en dat wil ik graag een vervolg geven."

'Race nog niet beslist'

De doelstelling die Maaskant van zijn nieuwe werkgever heeft meegekregen is simpel: handhaving. Een pittige klus, gezien de stand op de ranglijst (laatste met 20 punten) én het programma. Go Ahead stuit in de resterende zeven wedstrijden nog op onder meer FC Twente, Feyenoord en Ajax.

"Het is een immense sportieve opgave, maar tegelijkertijd zijn in mijn ogen alle middelen aanwezig om de klus te klaren. De staf, de spelersgroep, de betrokken achterban, de medewerkers en vrijwilligers; iedereen is doordrongen van het feit dat we het grote doel - handhaving - alleen met z'n allen kunnen bereiken."

In zijn clubloze periode werkte Maaskant vooral als voetbalanalist, veelal voor NOS Langs de Lijn. "In die rol heb ik ook goede dingen gezien van Go Ahead. De race is nog niet beslist. We hopen op nacompetitie, maar het gat met de ploegen daarboven is niet groot. We kunnen ons ook nog veilig spelen."

Mocht dat lukken, dan zal Go Ahead in de zomer opnieuw op zoek moeten naar een trainer. "Laten we hopen dat we straks in polonaise de gang uit lopen, maar dan is het voor mij ook echt klaar hier."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl