Vera Lynn arriveert op Schiphol, 3 mei 1965
NOS NieuwsAangepast

Podcast: het beste uit het Oog

Deze week vierde de Britse zangeres en levende legende Vera Lynn haar honderdste verjaardag. Oud-correspondent Hieke Jippes vertelt over de rol die de sweetheart of the forces speelde in de Tweede Wereldoorlog.

De Tweede Kamer nam deze week afscheid van 71 Kamerleden. Een van die vertrekkende Kamerleden is Ahmed Marcouch van de PvdA. Hij was graag teruggekeerd in het parlement, zegt hij tegen Rob Trip, maar raakte net als veel van zijn partijgenoten zijn zetel kwijt.

Advocaat Bram Fischer kwam op voor de rechten van zwarte Zuid-Afrikanen en kreeg het gedaan dat de doodstraf van Nelson Mandela werd omgezet in een levenslange gevangenisstraf. De Nederlandse regisseur Jean van de Velde maakte een film over de activistische witte raadsman.

Eind maart begint de Britse premier May de vertrekprocedure uit de Europese Unie. Half-Ier Dolf Jansen en de in Belfast geboren zanger Felix Maginn filosofeerden met Wilfried de Jong over de brexit. Wat betekent het Britse vertrek uit de EU voor de toekomst van Noord-Ierland en de Republiek Ierland?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl