Het korps Commandotroepen defileert ter ere van het 75-jarig bestaan door de binnenstad van Roosendaal
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Duizenden oud-commando's vieren feest in Roosendaal

Bijna drieduizend oud-commando's vieren vandaag het 75-jarig bestaan van het Korps Commandotroepen (KCT). Ze marcheerden vanuit de kazerne naar de binnenstad van Roosendaal.

De stoet van groene baretten vertrok eind van de ochtend vanuit de Engelbrecht van Nassaukazerne. De oud-commando's liepen langs bijzondere wegafzettingen die zijn gevormd door militaire voertuigen van de huidige commando's. Onderweg werden ze door veel toeschouwers met applaus onthaald.

De oud-commando's geven hoog op over de hechte band die bestaat tussen de mannen, vooral als je samen gevochten hebt in Korea of Afghanistan. "Ze werkten onder hoogspanning. Het is nogal wat om op 10 kilometer hoogte in de extreme kou, uit een vliegtuig te springen, naar je doel te zweven, dat uit te schakelen en ongemerkt weg te komen", zeg een van hen op Omroep Brabant.

Evacuatie

Defensie besteedt zelf ook aandacht aan het jubileum van de elite-eenheid van de koninklijke landmacht. Zo staat er onder de titel 'Het korps paraat' een uitgebreid overzicht van de activiteiten van het KCT op een website. Daaruit blijkt dat de commando's niet alleen vechten, maar ook worden ingezet voor heel andere acties. Zoals de evacuatie van ambassadepersoneel, over de hele wereld.

Advertentie via Ster.nl