Harry Decheiver tijdens de uitwedstrijd tegen Excelsior
NOS VoetbalAangepast

Go Ahead zet Decheiver uit technische staf

Na het ontslag van trainer Hans de Koning zal ook Harry Decheiver niet langer op de bank zitten bij Go Ahead Eagles. De assistent-coach liet vrijdag weten dat hij de club uit Deventer aan het einde van het seizoen wilde verlaten. Daarop besloot de clubleiding Decheiver per direct uit de technische staf van het eerste elftal te verwijderen.

"Juist nu zijn spelers, club en fans gebaat bij een volle focus op de sportieve strijd om handhaving", schrijft de club, die in acute degradatienood verkeert, op de website. "Go Ahead Eagles heeft om die reden besloten om Harry Decheiver per direct louter nog in de voetbalopleiding actief te laten zijn."

Decheiver, die zelf 27 eredivisieduels speelde voor Go Ahead Eagles en later met Borussia Dortmund onder meer de wereldbeker won, blijft wel trainer van Go Ahead Eagles onder-19.

Koorman promoveert

Naast Michel Boerebach zal de nieuwe trainer Robert Maaskant tot het einde van het seizoen geassisteerd worden door Marco Koorman. Koorman, die als speler onder meer uitkwam voor FC Groningen, De Graafschap, BV Veendam en FC Zwolle, had dit seizoen de beloften van Go Ahead onder zijn hoede.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl