Kroatië wint en blijft leider in groep I

WK-kwalificatie: Kroatië-Oekraïne

In groep I heeft Kroatië zijn leidende positie verstevigd door in Zagreb met 1-0 te winnen van Oekraïne, dat door IJsland verdrongen werd van de tweede plaats.

Nikola Kalinic krulde in de eerste helft fraai raak voor Kroatië, dat eerder Mario Mandzukic de lat had zien raken. Oekraïne kon na de pauze de vierde nederlaag in acht onderlinge duels niet meer voorkomen.

WK-kwalificatie: Kosovo-IJsland

IJsland won in het Albanese Shkodër met 2-1 van Kosovo. Bjorn Bergman Sigurdarson zette de IJslanders na een klein half uur op voorsprong uit de rebound na een gestopt schot van Gylfi Sigurdsson, die tien minuten later de marge verdubbelde vanaf de stip. Na rust redde Aldhe Nuhiu met een kopbal de eer voor Kosovo.

Tosun schiet Turkije naar zege

Turkije boekte een vrije eenvoudige zege op Finland: 2-0. Besiktas-spits Cenk Tosun, topscorer in de Turkse Super Lig, nam in de eerste helft beide treffers voor zijn rekening.

WK-kwalificatie: Turkije-Finland