Bij de brand komt veel rook vrij
In samenwerking met
RTV Oost
NOS NieuwsAangepast

Vijftien huizen ontruimd wegens grote brand in centrum Genemuiden

In het centrum van Genemuiden is vanmiddag een grote brand uitgebroken in een loods waar riet en boten lagen opgeslagen. Vijftien naastgelegen woning zijn ontruimd, de bewoners moeten de nacht elders doorbrengen. De brand is inmiddels onder controle.

Omdat de loods omringd wordt door woningen, was het vuur lastig te bestrijden. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar de huizen. Een naastgelegen loods vloog wel in brand.

Rook en asbest

Bij de brand is veel rook vrijgekomen. De veiligheidsregio adviseert mensen in de buurt van de brand hun ramen en deuren te sluiten en heeft ook een NL-Alert verstuurd. Volgens RTV Oost zijn de straten rondom de loods afgezet.

Uit eerste metingen blijkt dat er ook asbest is vrijgekomen bij de brand. Er wordt nog onderzocht hoe groot het verspreidingsgebied is, maar het lijkt er volgens de veiligheidsregio op dat het om een beperkt gebied gaat.

De bewoners van de vijftien ontruimde huizen worden vannacht opgevangen door vrienden en familie. Ze kunnen waarschijnlijk morgen weer naar huis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl