De brandweer blust na bij de brand Kapelle
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS NieuwsAangepast

Brand Kapelle liep uit de hand door tekort aan bluswater

De brand gistermiddag bij een fruitbedrijf in het Zeeuwse Kapelle liep uit de hand wegens een tekort aan bluswater. Dat hebben drie afzonderlijke bronnen eerder vandaag tegen Omroep Zeeland gezegd. Een van de bronnen is een brandweerman, die vanaf het begin bij het blussen aanwezig was.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland bevestigde later dat er inderdaad in het eerste uur te weinig bluswater voorhanden was. Daarbij speelde mee dat het eerst een kleine buitenbrand was. Toen het vuur oplaaide, werd meteen opgeschaald, maar het lukte niet om voldoende bluswater op tijd ter plaatse te krijgen.

Bewoners geëvacueerd

Bij de brand zijn vier loodsen en een grote hoeveelheid fruitkisten in vlammen opgegaan. In en rond de loodsen waren zestien mensen aanwezig, die op tijd konden wegkomen. Tijdens het bluswerk kwam veel koolmonoxide vrij, bewoners van 46 huizen in de buurt werden daarom geëvacueerd.

De brandweer is vandaag begonnen met het uit elkaar trekken van de restanten, zodat de smeulende ashopen kunnen worden geblust. Het verwrongen stalen geraamte is daarbij een obstakel.

Vrijdag aan het begin van de avond was de brandweer klaar met de klus en konden bewoners weer naar huis.

Advertentie via Ster.nl