NOS NieuwsAangepast

Zwendelaarstrio opgepakt in Huizen en Almelo

De politie heeft drie mensen opgepakt in een grote oplichtingszaak. Het trio zou tientallen mensen hebben opgelicht voor in totaal zeker een half miljoen euro.

Negen slachtoffers probeerden een hypotheek te krijgen via een website van de verdachten. Ze deden een aanbetaling en konden vervolgens fluiten naar hun geld. In totaal gingen zij voor 165.000 euro het schip in.

Andere slachtoffers werden op een website overgehaald om een lening over te sluiten. Ook dat liep niet zoals verwacht. Zij deden aanbetalingen, maar kregen er niets voor terug en raakten nog verder in de financiële problemen. Het schadebedrag hier liep op tot 26.000 euro.

Camper

Een andere man verkocht zijn camper aan een van de oplichters. Hij zou daarvoor betaald worden via een spoedoverboeking, maar hij kreeg het geld nooit binnen. Toen de man verhaal ging halen, was de camper ter waarde van 41.000 euro alweer doorverkocht.

Iets vergelijkbaars overkwam een andere man die zijn auto verkocht aan de zwendelaars.

Ondergedoken

De drie zijn al zeker sinds 2013 actief. De verdachten wisten lang uit handen van de politie te blijven, doordat ze onderdoken op verschillende adressen in het buitenland en gebruikmaakten van dekmantelbedrijven.

Vorig jaar werden de oplichters door het tv-programma Opgelicht?! in Spanje opgezocht en geconfronteerd namens enkele slachtoffers.

Porsche

De verdachten zijn een stel van 47 en 48, dat woonde in Spanje. Zij zijn aangehouden in een hotel in Huizen. De derde verdachte, een man van 73, werd gearresteerd in Almelo.

Het totale schadebedrag loopt waarschijnlijk nog verder op. Het betrokken politieteam moet een aantal aangiften nog onderzoeken. Bij een van de verdachten is een Porsche in beslag genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl