DeMar DeRozan noteerde 40 punten
NOS Sport

Opnieuw wint Toronto Raptors na flinke achterstand

Toronto Raptors heeft in de NBA een zege geboekt op Miami Heat. De nummer vier van de Eastern Conference klopte de nummer acht in Florida met 101-84.

De Raptors bogen voor de negentiende keer dit seizoen een achterstand van minstens tien punten om. Tegen Miami was het gat in het eerste kwart vijftien punten, maar Toronto gaf in het vervolg defensief weinig meer weg en bouwde in het vierde kwart een ruime marge op.

DeMar DeRozan maakte voor het eerst in zijn loopbaan twee wedstrijden op rij minstens veertig punten. Tegen Chicago Bulls was hij goed voor 42 punten en tegen Miami nam hij 40 punten voor zijn rekening.

Bij Miami was Hassan Whiteside één van de weinige lichtpuntjes. Hij raakte dinsdag in het duel met Phoenix Suns geblesseerd en speelde met dertien hechtingen in zijn rechterhand. Tegen Toronto liep hij aan het einde van de wedstrijd ook nog een enkelblessure op, maar desondanks kwam hij tot zestien punten en veertien rebounds.

Het duel tussen Dallas Mavericks en Los Angeles Clippers kende een spannende ontknoping. Dankzij een goede actie van Harrison Barnes wonnen de Mavericks in eigen huis met 97-95.

Blake Griffin was bij de Clippers goed voor 21 punten in totaal, waarvan 9 punten achter elkaar in het vierde kwart. Topschutter van de Mavericks was Seth Curry met 23 punten.

Voor LA Clippers betekende het verlies een einde aan een zegereeks van drie wedstrijden.

NBA-uitslagen van donderdag 23 maart

ThuisUitUitslag
Brooklyn NetsPhoenix Suns126-98
Miami HeatToronto Raptors84-101
Dallas MavericksLos Angeles Clippers97-95
San Antonio SpursMemphis Grizzlies97-90
Portland Trail BlazersNew York Knicks110-95

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl