Joost Luiten in Austin
NOS SportAangepast

Luiten niet naar US Masters na uitschakeling op WK matchplay

Golfer Joost Luiten is er in Austin niet in geslaagd om de achtste finales van het WK matchplay te bereiken. Luiten verloor ook z'n tweede pouleduel en kan nu geen groepswinnaar meer worden.

Luiten boog woensdag voor Paul Casey en moest een dag later ook zijn meerdere erkennen in de Zuid-Afrikaan Charl Schwartzel, die na vijftien holes een onoverbrugbare voorsprong van vier holes had: 4&3.

US Masters onbereikbaar

Luiten speelde slordig en keek al vanaf de eerste hole tegen een achterstand aan. Tussen de zevende en elfde hole maakte hij vier bogeys en was de strijd beslist.

"Schwartzel zal wel gedacht hebben dat het kerst was. Op bijna elke hole mocht hij een cadeautje uitpakken", aldus Luiten op zijn website. "Ik heb hem geen enkel moment onder druk kunnen zetten. Het was lastig spelen in de storm, maar dan moet je constant spelen en parren maken. Ik gaf simpelweg te veel weg."

Luiten kan door de nederlaag een plaats in de top-50 van de wereld vergeten en daarmee dus de US Masters. Daarvoor moest hij bij de WK matchplay de finale halen of de wedstrijd om de derde plaats winnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl