Brazilië viert een doelpunt van Paulinho in het duel met Uruguay
NOS VoetbalAangepast

Ongeslagen Brazilië veel te sterk voor Uruguay in WK-kwalificatie

Brazilië blijft ongeslagen in de kwalificatiewedstrijden voor het WK voetbal van 2018. De koploper in de Zuid-Amerikaanse zone won met ruime cijfers van en in Uruguay: 1-4.

Paulinho (Guangzhou Evergrande) scoorde drie keer en Neymar (FC Barcelona) maakte één doelpunt, nadat Edison Cavani (Paris Saint-Germain) Uruguay via een strafschop op 1-0 had gebracht.

Onder bondscoach Tite is Brazilië al zeven wedstrijden op rij ongeslagen, de ploeg staat met 30 punten ruim bovenaan in de groep. Uruguay volgt op de tweede plaats met 23 punten.

Lionel Messi viert zijn doelpunt tegen Chili

Met een 1-0 zege op Chili heeft ook Argentinië een belangrijke stap gezet richting kwalificatie voor het WK voetbal. Dankzij een strafschop van Lionel Messi (FC Barcelona) versloegen de Argentijnen hun concurrent Chili.

Door de zege passeert Argentinië Chili in de kwalificatiegroep van Zuid-Amerika en klimt van de vijfde naar de derde plek. De nummers één tot en met vier plaatsen zich rechtstreeks voor het WK voetbal.

Rodríguez schiet Colombia langs Bolivia

Ook Colombia blijft kansrijk in de kwalificatie voor het toernooi in Rusland. In eigen huis werd Bolivia met 1-0 verslagen. Sterspeler James Rodríguez (Real Madrid) scoorde in de 83ste minuut in de rebound van een strafschop. Davinson Sánchez (Ajax) en Santiago Arias (PSV) bleven op de bank bij Colombia.

In dezelfde poule verloor Ecuador bij Paraguay (2-1) en speelde Venezuela gelijk (2-2) tegen Peru.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl