Verstappen tijdens zijn training
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 24 maart: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen!

Het wordt opnieuw een vrij zonnige dag, in het zuiden en westen kunnen vanmiddag wat stapelwolken ontstaan, maar het blijft droog. Het wordt 12 tot 16 graden. Zaterdag en zondag neemt de bewolking wat toe en wordt het iets frisser. Na het weekend is er weer meer zon.

Wat heb je gemist?

Buigen of barsten voor 'Trumpcare'

President Trump heeft geen zin meer om met partijgenoten te onderhandelen over zijn zorgwet. Hij wil dat het Huis van Afgevaardigden later vandaag stemt over 'Trumpcare'. Eigenlijk zou er gisteren al worden gestemd, maar dat werd uitgesteld omdat het niet zeker was dat voldoende Republikeinen voor zouden stemmen. Trump voert de druk nu op door te zeggen dat hij voorlopig geen nieuwe poging zal wagen om het zorgstelsel te hervormen. Als het Huis van Afgevaardigden nee zegt, blijft Obamacare dus van kracht.

Verstappen vierde op training

Formule 1-rijder Max Verstappen heeft in de eerste vrije training van de Grand Prix van Australië de vierde tijd neergezet. Het snelst waren de Mercedes-rijders Hamilton en Bottas. Daarna kwamen Ricciardo en Verstappen, allebei van Red Bull. De Grand Prix van Australië is de eerste van het seizoen en wordt zondag gereden. Morgen is de kwalificatie.

Verstappen tijdens de training

Aangifte tegen tabaksindustrie wegens mishandeling

KWF Kankerbestrijding heeft aangifte gedaan tegen de vier grootste tabaksproducenten in Nederland, schrijft het AD. De gezondheidsorganisatie beschuldigt de fabrikanten van zware mishandeling en valsheid in geschrifte. Ook maakt de organisatie zich kwaad over de 'sjoemelsigaret', die gaatjes in de huls heeft en daardoor bij metingen minder teer en nicotine lijkt te bevatten. KWF sluit zich aan bij de aangifte van een longpatiënte die de fabrikanten verwijt dat ze haar met opzet verslaafd hebben gemaakt.

Verder vandaag...

De rechter in Den Haag buigt zich vandaag over de vraag of de namen van politieagenten in de zaak-Mitch Henriquez met zijn familie gedeeld moeten worden. De namen zijn niet bekendgemaakt om hun anonimiteit te garanderen, maar advocaat Richard Korver wil nader onderzoek doen naar hun verleden en naar de mogelijkheden om hen aansprakelijk te stellen voor de geleden schade.

Het is vandaag één jaar geleden dat Johan Cruijff overleed. Daardoor laaide de afgelopen tijd ook de discussie weer op om de Amsterdam Arena naar de legendarische voetballer te vernoemen. Zijn zoon Jordi baalt dat het nog niet gebeurd is, door allerlei tegenstrijdige belangen. Barcelona stelde in ieder geval een eerbetoon uit, omdat oud-voorzitter Modal eergisteren overleed.

En vanavond is het Boekenbal, de traditionele opening van de Boekenweek. Paradiso verandert in een Hof van Eden om het thema verboden vruchten te illustreren. Er was vooraf nog een relletje omdat succesauteurs Lize Spit en Jelle Brandt Corstius niet waren uitgenodigd, maar de CPNB kwam gisteravond terug van dat besluit.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl