Max Verstappen in Melbourne
NOS SportAangepast

Ondanks moeizame training noteert Verstappen zesde tijd

De tweede vrije training voor de GP van Australië verliep verre van vlekkeloos, ook voor Max Verstappen. De Nederlandse Formule 1-coureur legde op het circuit van Melbourne slechts acht rondes af, maar zette desondanks de zesde tijd neer.

Aan het begin van de training werd er veel gesleuteld aan de Red Bull-auto, waardoor Verstappen pas na 22 minuten de baan op kon. Halverwege de training raakte hij even buiten de baan, wat schade veroorzaakte aan de voorvleugel en de bodem van zijn auto.

Verstappen realiseerde met 1.25,031 de zesde tijd, als enige coureur uit de top-10 op superzachte banden, de rest reed op sneller ultrazacht rubber. In de eerste vrije training kwam Verstappen nog tot de vierde tijd (1.25,246).

De tweede training werd gekenmerkt door incidenten. Al vrij snel moest Kevin Magnussen zijn Haas in de pitbox parkeren met een te hoge watertemperatuur. Kort daarop crashte Jolyon Palmer hard in zijn Renault, waarop de sessie werd stilgelegd.

Na de hervatting viel de Williams van Felipe Massa stil. In de slotfase zette Marcus Ericsson zijn Sauber nog in de grindbak door remproblemen.

Hamilton twee keer de snelste

Lewis Hamilton liet ziet dat Mercedes ook dit seizoen over een zeer goede bolide beschikt. De Britse drievoudig wereldkampioen was in de eerste training al de snelste en ging in de tweede zelfs nog wat harder.

De nummer twee, Sebastian Vettel, gaf in zijn Ferrari al meer dan een halve seconde toe op Hamilton.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl