Michael van Gerwen juicht, Adrian Lewis kijkt toe
NOS SportAangepast

Van Gerwen vestigt record, maar moet buigen voor 'Barney'

Darter Michael van Gerwen is de nieuwe koploper in de Premier League of Darts. Tijdens de achtste speelronde in Manchester won de Brabander zijn eerste partij en verloor hij later op de avond van Raymond van Barneveld.

Zijn winst op de Engelsman James Wade betekende een record. Het was de 44ste zege van de regerend wereldkampioen op rij in een tv-duel, een serie die nog geen darter voor hem heeft weten neer te zetten. Van Barneveld maakte aan Van Gerwens winnende reeks een einde.

Van Gerwen moest donderdagavond twee keer aantreden omdat hij enkele weken geleden niet kon spelen tijdens de vijfde ronde van de Premier League, in Exeter. Hij kampte toen met een rugblessure.

Zijn eerste partij tegen Wade ging lange tijd gelijk op. Beide darters hielden de eerste negen legs hun eigen beurt totdat Van Gerwen in leg tien toesloeg.

Met twee keer een 180 verschafte hij zichzelf een fikse voorsprong om na twaalf darts de breek te forceren. Van Gerwen begon de elfde leg wederom met een 180, zag Wade nog wel een pijl missen op een 121-finish, maar besliste daarna zelf het duel door 120 uit te gooien.

Van Gerwen-Barney

De tweede wedstrijd voor Van Gerwen was tegen landgenoot Van Barneveld. De Hagenaar steeg vorige week in een kolkend Ahoy boven zichzelf uit en trok die lijn in Manchester door.

Van Barneveld nam snel een 2-0 voorsprong en was in de derde leg op weg naar een nine-darter. Hij miste echter de dubbel-12. De leg ging wel naar 'Barney', maar daarna gaf Van Gerwen gas.

Hij won vier legs op rij, maar daarna nam Van Barneveld het initiatief over. Dit keer pakte hij vier legs op rij. In de elfde leg kon hij het duel al beslissen. Van Barneveld miste daarin een 131-finish, waarna hij een leg later alsnog de zege naar zich toetrok.

Uitslagen Premier League speelronde 8

MICHAEL VAN GERWENJames Wade (Eng)7-4
Kim Huybrechts (Bel)Gary Anderson (Sch)2-7
Peter Wright (Sch)Phil Taylor (Eng)5-7
JELLE KLAASENAdrian Lewis (Eng)5-7
RAYMOND VAN BARNEVELDMICHAEL VAN GERWEN7-5

Klaasen en Huybrechts uitgeschakeld

Voor de derde Nederlander in de Premier League, Jelle Klaasen, viel donderdagavond het doek. Omdat de competitie na negen speelrondes verder gaat met de top-8 van het klassement, moest hij winnen van Adrian Lewis om daar nog bij te kunnen komen.

Klaasen verloor echter met 7-5 van de tweevoudig wereldkampioen.

Ook Kim Huybrechts is uitgeschakeld. De Belg zat in dezelfde situatie als Klaasen en ging eveneens onderuit tegen een tweevoudig wereldkampioen. De Schot Gary Anderson was met 7-2 te sterk.

Stand Premier League na speelronde 8

Punten
1. MICHAEL VAN GERWEN12
2. Peter Wright (Sch)11
3. RAYMOND VAN BARNEVELD10
4. Gary Anderson (Sch)9
5. Adrian Lewis (Eng)9
6. Phil Taylor (Eng)9
7. James Wade (Eng)8
8. Dave Chisnall (Eng)6
9. JELLE KLAASEN *3
10. Kim Huybrechts (Bel) *3
* Uitgeschakeld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl