Vivianne Miedema (l) tekende voor de enige treffer
NOS VoetbalAangepast

Miedema schiet Bayern langs PSG in Champions League

Dankzij Vivianne Miedema hebben de voetbalsters van Bayern München zichzelf een goede uitgangspositie verschaft voor het bereiken van de halve finales van de Champions League. In München werd Paris Saint-Germain in het eerste duel met 1-0 verslagen door een doelpunt de Nederlandse aanvalster. Bij PSG bleef keepster Loes Geurts het hele duel op de bank.

Bayern had het lang lastig tegen PSG, dat in 2015 de finale verloor van 1. FFC Frankfurt en vorig seizoen in de halve finales strandde. Pas in de 72ste minuut liet Miedema de toeschouwers juichen.

Miedema schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied fraai via de binnenkant van de paal langs doelvrouw Katarzyna Kiedrzynek. Miedema, die komende zomer met Oranje actief zal zijn op het EK voetbal in Nederland, maakte haar achtste doelpunt in deze editie van de Champions League. De return in Parijs is volgende week.

Middag wint met City

Vanaf de bank zag Tessel Middag haar ploeg Manchester City met 1-0 winnen bij het Deense Fortuna Hjørring. Carli Lloyd tekende voor de enige treffer.

Uitslagen kwartfinales Champions League (v)

ThuisUitUitslag
Bayern München (Dui)Paris Saint-Germain (Fra)1-0
Fortuna Hjørring (Den)Manchester City0-1
VfL Wolfsburg (Dui)Olympique Lyonnais (Fra)0-2
Rosengard (Zwe)FC Barcelona (Spa)0-1 *
* Duel gespeeld op woensdag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl