In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Urenlange vertraging door brandende truck op A8

Een brandende vrachtwagen heeft urenlang tot files geleid op en rond de A8 bij Amsterdam. De brandweer had grote moeite het vuur in de buurt van de Coentunnel te blussen.

Op sociale media is te zien dat de brand vermoedelijk uitbrak in de cabine van de truck. De vlammen sloegen daarna over naar de oplegger met gordijnstoffen.

Rond 20.00 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. Van de vrachtwagen is weinig meer over. Een bergingsbedrijf heeft het wrak verwijderd. Het beschadigde wegdek heeft een nieuwe asfaltlaag gekregen.

Gewonden

In tegenovergestelde richting van de vrachtwagen gebeurde volgens de regionale omroep NH in de file ook een ongeluk. Volgens Rijkswaterstaat vielen daarbij twee gewonden. De slachtoffers werden behandeld door ambulancepersoneel.

De brand had ook gevolgen voor het verkeer op de Ringweg van Amsterdam. Vanaf de Zeeburgertunnel moesten automobilisten in de file aansluiten, maar ook vanuit andere richtingen was grote vertraging. Pas in de loop van de avond waren de files opgelost.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl