Formule 1-coureur Lewis Hamilton maakt een selfie op circuit Albert Park in Melbourne
NOS SportAangepast

Hamilton en Vettel wijzen elkaar aan als titelfavoriet

De eerste meters in Melbourne moeten nog worden gemaakt, maar voor Lewis Hamilton staat al vast dat Ferrari de torenhoge favoriet is voor de wereldtitel in de Formule 1.

De Britse Mercedes-coureur, die vorig seizoen de wereldtitel verspeelde aan zijn inmiddels gestopte teamgenoot Nico Rosberg, duwde Sebastian Vettel bij de vooruitblik op de opening van het seizoen in Australië direct in de favorietenrol. "Als je over de titelstrijd wilt praten, moet je terugkomen in oktober, november", counterde de Duitser bij de traditionele persconferentie. "Het is pas maart."

Formule 1-coureur Sebastian Vettel

De coureurs kijken reikhalzend uit naar het eerste treffen van 2017 op Albert Park. Ferrari maakte indruk tijdens de testweken in Barcelona, maar de Mercedes-wagens van Hamilton en Valtteri Bottas waren ook snel. Daarnaast wordt veel van Red Bull (Max Verstappen en Daniel Ricciardo) verwacht. Twintig races bepalen dit seizoen wie de opvolger van Rosberg wordt. Gezien de dominantie van Mercedes de afgelopen drie seizoenen, lijkt Hamilton de belangrijkste gegadigde.

Nieuwe regelgeving

Door de nieuwe regelgeving tasten de teams echter voor de start nog in het duister. Wie past zich het beste aan? Wie heeft in de wintermaanden de meeste vooruitgang geboekt? "Op dit moment weten we helemaal niets", legde Vettel de situatie aan de vooravond van de eerste GP uit. "Maar Ferrari is zeer snel", merkte Hamilton op.

De veranderingen aan de bolide moeten leiden tot meer spektakel en meer afwisseling op het podium. "Dat zou goed zijn voor de sport", meende Hamilton. "De fans willen meer coureurs zien die om de overwinning strijden. Ik juich dat ook toe. Uiteindelijk wil iedereen strijd zien."

Ferrari-coureur Kimi Räikkönen in Melbourne

Hamilton wil de wereldtitel terug. "Ik ben meer gedreven dan ooit om mijn vierde titel te veroveren. En voor mij maakt het geen verschil dat de wereldkampioen er niet bij is. We beginnen allemaal op nul, zoals elk jaar", zei de nummer twee van vorig seizoen.

Ferrari hunkert intussen naar nieuwe successen. Vorig seizoen wisten Sebastian Vettel en teamgenoot Kimi Räikkönen geen enkele race te winnen. De laatste individuele wereldtitel dateert inmiddels van 2007, toen Räikkönen de troon besteeg.

Stap vooruit

"We hebben een goede winter achter de rug. We willen de goede lijn doortrekken bij de seizoenstart. We hebben een stap vooruit gezet. Waar we echt staan, merken we heel snel", keek Vettel vooruit. De Duitser heeft zijn SF70H inmiddels omgedoopt in 'Gina'.

Teamgenoot Kimi Räikkönen lijkt aan zijn tweede jeugd begonnen. De 37-jarige Fin wilde echter geen conclusies trekken uit de goede testserie. "De testresultaten zijn niet cruciaal. Dat zijn uiteindelijk de races", gaf de routinier van Ferrari aan. "De eerste is zondag."

Historie GP van Australië

JaarPoleWinnaar GPWereldkampioen
2016Lewis HamiltonNico RosbergNico Rosberg
2015Lewis HamiltonLewis HamiltonLewis Hamilton
2014Lewis HamiltonNico RosbergLewis Hamilton
2013Sebastian VettelKimi RäikkönenSebastian Vettel
2012Lewis HamiltonJenson ButtonSebastian Vettel
2011Sebastian VettelSebastian VettelSebastian Vettel
2010Sebastian VettelJenson ButtonSebastian Vettel
2009Jenson ButtonJenson ButtonJenson Button
2008Lewis HamiltonLewis HamiltonLewis Hamilton
2007Kimi RäikkönenKimi RäikkönenKimi Räikkönen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl