De actie bij Ziegler donderdag.
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Actie bij brandweerautobouwer: jullie banen blijven in Winschoten

FNV Metaal heeft met 35 werknemers van het bedrijf Ziegler actie gevoerd in het Groningse Winschoten. Bij de fabriek worden brandweerauto's gemaakt, maar de directie wil nu een deel van de productie naar Kroatië verhuizen. Daardoor zouden twintig mensen hun baan verliezen.

Bij de brandweerwagenproducent werken 75 mensen.

Bart Plaatje van FNV Metaal is bang dat het plan voor de verhuizing nog maar het begin is. "Als er een stukje van een bedrijf naar het buitenland gaat is het hek van de dam en dan gaat alles", zegt hij tegen RTV Noord.

Onbetrouwbaar

Bij de actie stelde Plaatje dan ook dat de banen niet naar het buitenland gaan: "Het bedrijf blijft in Winschoten. Jullie banen blijven in Winschoten. Het gaat niet gebeuren dat we brandweerauto's in Kroatië bouwen, die hier in Nederland branden moeten blussen."

Directeur Marjolein Zwols van Ziegler is niet blij met FNV Metaal. Er zou een symbolische ketting worden overhandigd aan haar door de vakbond. Dat gebeurde niet, omdat de afspraak door de FNV werd afgezegd. "Hoe moet ik nou een sociaal plan maken met een organisatie die onbetrouwbaar is?", zegt Zwols tegen een verslaggever van RTV Noord.

Advertentie via Ster.nl