Max Verstappen is populair in Australië
NOS Sport••Aangepast

Verstappen tempert verwachtingen: Mercedes en Ferrari zijn sneller

  • Louis Dekker

    commentator F1

  • Louis Dekker

    commentator F1

Half Nederland denkt dat hij klaar is voor een reeks overwinningen in de Formule 1. En misschien wel voor de wereldtitel. Maar Max Verstappen kiest in Australië de underdogrol. "We moeten nog stappen zetten. Mercedes en Ferrari zijn sneller."

Verstappen begint komend weekend in Melbourne aan zijn derde seizoen in de koningsklasse van de autosport. De 19-jarige beseft dat hij inmiddels als ervaren coureur wordt bestempeld. "Klopt. Ik ben nog steeds jong, maar ik kan niet meer zeggen dat dit een leerjaar is. Ik race bij een topteam en als we de snelste auto hebben, heb ik geen excuses meer."

Wereldtitel

De Sportman van het Jaar probeert niettemin de hoge verwachtingen te temperen. "Ik weet dat veel mensen denken, zeggen en schrijven dat ik dit seizoen voor de wereldtitel ga. Maar we hebben nog geen race gereden: het seizoen begint net. Laten we eerst maar eens kijken of we wel in staat zijn te strijden voor een GP-zege."

Drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is volgens de Limburger torenhoog titelfavoriet. "Hij rijdt bij het kampioensteam en ze waren de afgelopen jaren bijna onverslaanbaar. Mercedes is dus nog steeds het te kloppen team, maar Ferrari is ook sneller dan wij. Dat is duidelijk. Wij missen nog steeds vermogen en topsnelheid. We moeten een inhaalslag maken."

De RB13 in Albert Park

Verstappen heeft nog geen idee of het semi-stratencircuit in Albert Park zijn nieuwe auto ligt. "Melbourne is een heel ander circuit dan Barcelona, waar we deze winter hebben getest. Ik moet dus eerst kijken hoe de RB13 zich hier gedraagt."

Max Verstappen in zijn nieuwe bolide, de RB13

Hij verheugt zich vooral op het seizoen omdat de Formule 1-auto’s veel sneller zijn dan vorig jaar. "We hebben meer neerwaartse druk en meer grip. De auto’s zijn stabieler en vooral de bochten worden veel opwindender."

Of het publiek zondag de winnaar wordt, is nog de vraag. "Voor ons is het leuker: het gaat seconden sneller. De banden slijten minder snel, dus je kunt meer pushen: de limiet opzoeken."

Nadeel is volgens Verstappen dat inhalen lastiger lijkt door de nieuwe regels. " De auto's zijn breder geworden. Op sommige plekken is er nu te weinig ruimte, maar er zijn vast nog wel bochten waar het wel kan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl