Joost Luiten
NOS SportAangepast

Luiten begint WK matchplay met nederlaag

Joost Luiten is het WK matchplay in Austin begonnen met een nederlaag. De Zuid-Hollandse golfer verloor zijn eerste groepsduel van de Engelsman Paul Casey.

Luiten nam tegen de verliezend finalist van 2009 en 2010 al snel een voorsprong, maar verloor vanaf de zevende hole, mede door twee birdies van Casey, drie holes op een rij. De nummer 66 van de wereld toonde veerkracht en kwam op de veertiende hole langszij. Maar hij leverde daarna weer twee holes in en moest na zeventien holes Casey de hand schudden, omdat de Brit twee holes meer had gewonnen en er nog maar eentje te gaan was.

Luiten neemt het later deze week nog op tegen de Zuid-Afrikaan Charl Schwartzel en de Zuid-Koreaan An Byeong-hun. De groepswinnaar gaat door naar de achtste finales.

Titelverdediger Jason Day hield het toernooi al na zes holes voor gezien. Zijn gedachten waren veel meer bij zijn aan longkanker lijdende moeder, die vrijdag geopereerd gaat worden, dan bij het golf.

De 29-jarige Australiër stond tegen Pat Perez al met drie holes achter, toen hij in tranen de baan in Austin verliet. "Ik ga naar mijn moeder", zei de voormalige nummer één van de wereld, die haar onlangs vanuit Australië naar Ohio had laten overkomen. Het is ook nog ongewis of hij begin april zal deelnemen aan de Masters.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl