NOS WielrennenAangepast

Lampaert grijpt zege in Dwars door Vlaanderen

Lampaert soleert naar zege in Waregem

Yves Lampaert heeft de 72ste editie van Dwars door Vlaanderen gewonnen. De Belg van de QuickStep-formatie bekroonde in de koers met start en finish in Waregem een solo van ruim zeven kilometer met de overwinning.

De 25-jarige Lampaert verrichtte in de 203,4 kilometer lange koers met twaalf beklimmingen en vier kasseistroken beulswerk voor zijn kopman Philippe Gilbert. Die slaagde er echter op negen kilometer van de meet niet in weg te komen bij zijn medevluchters Aleksej Loetsenko, Luke Durbridge en Lampaert.

Lampaert nam daarop op de laatste kasseistrook het stokje over van Gilbert, die op 37 seconden van de winnaar de sprint om de tweede plaats won. Dylan Groenewegen voerde op een minuut achterstand een grotere groep achtervolgers aan en werd vijfde.

"Alle puzzelstukjes vielen in elkaar. We waren als ploeg heel sterk vandaag", jubelde Lampaert. "Het is een geweldig cadeau dat ik de ploeg kan geven."

Dwars door Vlaanderen behoorde voor het eerst tot de WorldTour-cyclus.

Lepistö doorbreekt hegemonie Nederlandse vrouwen

Bij de vrouwen slaagde Lotta Lepistö erin de hegemonie van de Nederlandse wielrensters in Dwars door Vlaanderen te doorbreken. De Finse schreef de 114,4 kilometer lange zesde editie op haar naam door de sprint van een kopgroep van zestien te winnen.

De Australische Gracie Elvin finishte als tweede en de Duitse Lisa Brennauer werd derde. Lucinda Brand en Thalita de Jong eindigden als vierde en vijfde.

Tot nu toe werd de koers altijd door een Nederlandse gewonnen. Nadat Monique van de Ree in 2012 had gezegevierd en Kirsten Wild in 2013, eiste Amy Pieters de afgelopen drie jaar in Waregem de overwinning voor zich op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl