Hans de Koning
NOS VoetbalAangepast

Technisch manager Go Ahead: moest nieuwe impuls komen

"Nee, er is geen paniek in de tent. Wij menen wel dat we iets moesten doen", zegt Dennis Bekking, technisch manager van Go Ahead Eagles, in een reactie op het ontslag van hoofdtrainer Hans de Koning. "Er moest een nieuwe impuls komen om het proces een positieve wending te geven."

Bekking weet dat het vijf voor twaalf is voor de club uit Deventer. Go Ahead staat op de laatste plaats in de eredivisie en verloor afgelopen weekend de beladen derby tegen PEC Zwolle. "We gaan voor onze laatste kans. Dit is het laatste moment dat we iets kunnen doen, dat we iets moéten doen. Dan kom ik simpelweg terug op de resultaten, want die wijzen uit dat het onvoldoende gewerkt heeft. Dat is iets waar je niet omheen kan."

Bekking neemt daarbij in ogenschouw dat Go Ahead in de laatste vijf wedstrijden slechts één punt heeft gehaald en van de laatste acht thuiswedstrijden er zeven heeft verloren.

Dennis Bekking, technisch manager van Go Ahead Eagles

In de winterstop stond Go Ahead er ook niet goed voor, maar toen kon nog besloten worden om te investeren in de spelersgroep. "We houden een aantal keer per jaar het gevoerde beleid tegen het licht. En de winterstop is zo'n moment. Destijds trokken we Daniel Crowley, Pedro Chirivella en Elvis Manu aan. Nu kiezen we voor dit..."

"We gaan op zoek naar een trainer die met deze spelersgroep wél punten pakt. We hebben nog zeven wedstrijden om de Eagles voor de eredivisie te behouden."

Fischer: had absoluut nog vertrouwen in De Koning

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl