Maurits Hendriks
NOS SportAangepast

NOC*NSF gaat functies Hendriks scheiden

De kans bestaat dat Maurits Hendriks in Rio voor de laatste keer chef de mission is geweest. Sportkoepel NOC*NSF wil zijn functies van technisch directeur en chef de mission gaan scheiden. "Het is beter dat niet meer zo te doen", zegt woordvoerder Geert Slot in de Volkskrant. "Een grotere ploeg, een veranderde wereld. De verantwoordelijkheden zijn toegenomen." Directeur Gerard Dielessen: "Het was te veel wat Maurits allemaal moest doen."

Hendriks, in Rio fel bekritiseerd als chef de mission, had eerder al aangeven de combinatie te belastend te vinden.

NOC*NSF heeft besloten om vanaf 1 mei niet met twee leidinggevenden, Hendriks (technisch directeur) en Jeroen Bijl (manager topsport), verder te gaan, maar met een. Dat gebeurt na advies van het bureau AT Kearney en de ondernemingsraad.

Hendriks en Bijl zijn kandidaat voor die plek (werktitel: manager topsport). Als Hendriks die baan krijgt, zal de olympische equipe van 2020 dus een andere chef de mission krijgen. Bijl is door NOC*NSF al aangesteld als chef de mission voor de Winterspelen van Pyeongchang in 2018.

De nieuwe 'technisch directeur' wordt verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling in de topsport en de prestatieontwikkeling van de topsporters. De chef de mission voor Tokio 2020 wordt nog dit jaar aangesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl