NOS SportAangepast

Bendsneyder houdt zich niet langer in op motor

Bendsneyder gaat dit Moto3-seizoen meer risico's nemen

Bo Bendsneyder begint zondag in Qatar aan zijn tweede volledige seizoen in de Moto3-klasse. Bij het wegracen geldt die categorie als het voorportaal van de Moto2-klasse én de prestigieuze MotoGP, de koningsklasse van de motorsport.

Vorig jaar, in zijn eerste seizoen, maakte Bendsneyder grote indruk. Als debutant wist hij verrassend tweemaal het podium te halen. Dit seizoen stelt de Nederlander hogere doelen. "Vorig jaar hield ik me in het begin van het seizoen nog een beetje in. Nu wil ik iedere race voor het podium strijden."

Bo Bendsneyder (r) eindigde bij de Britse GP als derde

Bendsneyder praat over het podium alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Maar gezien het verleden is het allerminst vanzelfsprekend dat een Nederlandse motorcoureur zich in de strijd om de ereplaatsen mengt. De laatste Nederlanders die bij het wegracen het podium haalden, waren Wilco Zeelenberg en Loek Bodelier in 1994.

Het tekent het zelfvertrouwen van de pas 18-jarige Bendsneyder. Ook voor zijn nieuwe teamgenoot is hij niet bang. "Brad Binder, mijn teamgenoot van afgelopen seizoen, stond hoger in de pikorde. Mijn nieuwe teamgenoot is Niccolo Antonelli. Ik heb er wel vertrouwen in dat ik hem ga verslaan."

Bo Bendsneyder in gevecht met oud-teamgenoot Binder

Bendsneyder rijdt net als afgelopen jaar voor Red Bull KTM. Dat team heeft ook motorfietsen in de Moto2 en MotoGP, waardoor de kans aanwezig is dat Bendsneyder via zijn huidige team kan doorstromen naar de hogere klassen. Die optie houdt hij ook zelf in het achterhoofd.

"Wanneer ik goede resultaten haal, stroom ik makkelijker door. Ik bevind me in een gespreid bed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl