Klay Thompson
NOS SportAangepast

Golden State Warriors wint ruim van Dallas Mavericks

Golden State Warriors heeft het uitduel met Dallas Mavericks met ruime cijfers gewonnen. De thuisploeg sputterde in het eerste kwart nog wat tegen, maar de koploper in de Western Conference vond het toen wel genoeg en liep eenvoudig uit naar een ruime zege: 112-87.

Dit keer was het niet Stephen Curry die de Warriors op sleeptouw nam, maar Klay Thompson. De shooting guard werd topscorer met 23 punten. Seth Curry verloor voor de zesde keer op rij van zijn oudere broer Stephen.

In Los Angeles gingen de Lakers onderuit tegen stadgenoot Clippers. De topclub van weleer kwam er niet aan te pas en wist zelfs geen enkele keer op voorsprong te komen: 133-109.

In het derde kwart was het verschil tussen de ploeg die pas in 1970, in San Diego, werd opgericht en de zestienvoudig NBA-kampioen zelfs opgelopen tot 37 punten. De Clippers lieten de teugels daarna wat vieren en de Lakers konden de stand nog enigszins dragelijk maken.

Van de laatste negentien onderlinge ontmoetingen wonnen de Clippers er liefst zeventien. Chris Paul, die het vierde kwart grotendeels op de bank bleef, werd topscorer met 27 punten.

Eindelijk

Toronto Raptors deed in de race om een plek in de play-offs goede zaken door Chicago Bulls te verslaan: 122-120. Het was de eerste keer in twaalf duels dat de Raptors Chicago wisten te verslaan.

Uitslagen 21 maart

Toronto RaptorsChicago Bulls122-120 n.v.
Brooklyn NetsDetroit Pistons98-96
Miami HeatPhoenix Suns112-97
New Orleans PelicansMemphis Grizzlies95-82
Dallas MavericksGolden State Warriors87-112
Minnesota TimberwolvesSan Antonio Spurs93-100
Portland Trail BlazersMilwaukee Bucks90-93
Los Angeles LakersLos Angeles Clippers109-133

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl