Bondscoach Danny Blind (m) tijdens een training van het Nederlands elftal
NOS SportAangepast

De sport van woensdag bij de NOS

De voorbereiding van het Nederlands elftal op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije vormt ook op woensdag de hoofdmoot in de sportuitzendingen van de NOS. Daarnaast is er ook aandacht voor wielrennen: in België staat Dwars door Vlaanderen op het programma.

Oranje heeft woensdagochtend eerst een training, waarna er een persmoment is met de spelers van het Nederlands elftal. In het Sportjournaal en Nieuwsuur doet Bert Maalderink verslag van de dag van Oranje, dat twee duels in het vooruitzicht heeft. Bondscoach Danny Blind blikte dinsdag al vooruit op het duel met Bulgarije.

Jens Debusschere (l) won in 2016 Dwars door Vlaanderen

Voor de wielerliefhebbers staan er twee smakelijke gerechten op het menu. In België wordt de WorldTour-koers Dwars door Vlaanderen verreden.

De race is te volgen via een liveblog op NOS.nl. Een samenvatting van de wedstrijd is te zien in het Sportjournaal. Dat geldt ook voor de derde etappe van de Ronde van Catalonië.

In Langs de Lijn En Omstreken (22.00 uur, NPO Radio 1) is Jurgen van den Goorbergh te gast. Met de voormalig MotoGP-coureur wordt vooruitgeblikt op het komende raceseizoen. De eerste race is op 26 maart in Qatar en Nederland heeft met Bo Bendsneyder een troef in de Moto3.

De uitzendingen van woensdag 22 maart

Tijd Programma Waar?
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl