NOS VoetbalAangepast

Karsdorp geniet bij Oranje na van puntenverlies Ajax

Met een uitstekend gevoel heeft Rick Karsdorp zich maandag bij het Nederland elftal gevoegd. De rechtsback van Feyenoord genoot op de traditionele verzamelplek bij Huis ter Duin nog na van het puntenverlies van titelconcurrent Ajax.

Karsdorp geniet bij Oranje nog na van puntenverlies Ajax

"Een aantal spelers volgde in de bus de wedstrijd op hun telefoon. Na het laatste fluitsignaal werden er wel een paar biertjes gedronken", verklapt Karsdorp. Toch wil de energieke flankspeler uit Schoonhoven nog niet spreken van een gelopen titelrace.

"Het is lastig bij ons. In uitwedstrijden zijn wij soms een helft heel zwak of heel sterk. Thuis zijn we bijna onverslaanbaar. Dus voor de uitwedstrijden kun je nog bang zijn."

We moeten in Bulgarije gewoon een resultaat halen, en daarmee bedoel ik: winnen.

Rick Karsdorp

Karsdorp lijkt komende zaterdag in Bulgarije de aanwezen man voor de rechtsbackpositie. "Het geeft een boost om er weer bij te zitten", zegt de tweevoudig international. "Bulgarije zegt mij niet heel veel. We moeten daar gewoon een resultaat halen, en daarmee bedoel ik: winnen."

Rick Kardorp geeft een interview bij aankomst in Huis ter Duin

Robben en Lens sluiten later aan

Karsdorp schudde maandagavond nog niet de hand van ploeggenoot Arjen Robben. De aanvaller van Bayern München hield zondag aan het gewonnen competitieduel met Borussia Mönchengladbach (1-0) een lichte voetblessure over. Robben meldt zich dinsdagmiddag in Katwijk.

Ook Jeremain Lens arriveert later bij Oranje. Hij verblijft momenteel in Suriname vanwege het overlijden van zijn vader en sluit komende woensdag aan.

  • ANP
    Kevin Strootman bij aankomst in Huis ter Duin
  • ANP
    Vincent Janssen arriveert bij Huis ter Duin
  • ANP
    De media verschanen zich rond Vincent Janssen
  • ANP
    Tonny Vilhena arriveert bij Huis ter Duin
  • ANP
    Memphis Depay arriveert bij Huis ter Duin

Voor Daley Blind was het nog een vraagteken of hij op tijd fit zou zijn voor Oranje. De speler liep donderdag bij Manchester United een hoofdblessure op in het Europa League-duel met Rostov.

"Ik kreeg een tik op mijn hoofd en was zelfs even out", vertelt Blind bij aankomst in Noordwijk "De wedstrijd van zondag tegen Middlesbrough kwam nog iets te vroeg voor mij. Maar ik voel me nu weer helemaal fit. Ik ben er klaar voor."

Hartelijke ontvangst Hoedt

Debutant Wesley Hoedt beleeft bij Huis ter Duin een hartelijke begroeting van niemand minder dan Erica Terpstra, die daar ook toevallig aanwezig is. De verdediger is blij met de kans die bondscoach Danny Blind hem geeft.

"In de anderhalf jaar dat ik nu weg ben bij AZ, heb ik 55 duels voor Lazio gespeeld, geloof ik", zegt hij. "Dan ben je op de goede weg, maar je weet nooit of dat voldoende is voor een plaats in de selectie van Oranje."

Wesley Hoedt wordt begroet door Erica Terpstra

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl