Niet Memphis, maar Pastore beslist Franse topper

Memphis Depay heeft zijn uitstekende vorm bij Olympique Lyonnais geen vervolg kunnen geven in de topper tegen Paris Saint-Germain. De Nederlander speelde met zijn ploeg een aardige eerste helft, maar bleef met lege handen: 2-1.

Memphis Depay (rechts) en Marquinhos duelleren om de bal.

De bezoekers uit Lyon kwamen nog wel op 1-0 via topscorer Alexandre Lacazette, maar voor rust bogen Adrien Rabiot en Julian Draxler de achterstand om in een 2-1 voorsprong.

Beide Parijse treffers vielen na een bijzonder fraaie aanval, met de Argentijn Javier Pastore in de hoofdrol. Eerst dribbelde Pastore - die een groot deel van het seizoen miste door blessures - door de verdediging van Lyon om vanaf de achterlijn Rabiot te bedienen, daarna zette hij Draxler vrij met een achteloze steekpass.

In de tweede helft probeerden de bezoekers het nog wel, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Een kwartier voor tijd werd Depay door trainer Bruno Génésio naar de kant gehaald.

Memphis Depay ontdoet zich van Javier Pastore in het duel van Olympique Lyonnais met PSG.

Met de zege verkleinde Paris Saint-Germain het gat met koploper AS Monaco tot drie punten.

Olympique Lyonnais, dat zich deze week via AS Roma plaatste voor de kwartfinales van de Europa League, behield de belangrijke vierde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League.

Het verschil met nummer drie Olympique Nice bedraagt liefst veertien punten.