Barcelona verslaat tiental Valencia

Barcelona is in het spoor van Real Madrid gebleven. Door een 4-2 zege op Valencia hield de titelhouder het verschil met de koploper op twee punten.

Luis Suárez viert zijn gelijkmaker in het duel met Valencia.

De thuisploeg creëerde een geweldige hoeveelheid kansen, maar de meeste gingen er niet in. En achterin rommelde het af en toe flink. Laagvlieger Valencia - dat enkele weken geleden Real Madrid al met 2-1 had verslagen - kwam verrassend op voorsprong door een fraaie kopbal van Eliaquim Mangala.

Nadat Luis Suárez de stand gelijk had getrokken, kwam Barcelona op slag van rust op voorsprong. Weer speelde Mangala een hoofdrol. De Frans international trok heel even aan het shirt van de doorgebroken Suárez en ontving daarvoor de rode kaart. Bovendien mocht Barcelona een strafschop nemen, die door Lionel Messi feilloos werd benut.

Oude bekenden

Barça dacht met de voorsprong te gaan rusten, maar dertien seconden na de aftrap lag de gelijkmaker al achter doelman Marc-André Ter Stegen. Uitgerekend Munir El Haddadi, die de hele jeugdopleiding van de Catalanen doorliep en dit seizoen verhuurd wordt aan Valencia, hield het hoofd koel.

Barcelona-huurling Munir El Haddadi verontschuldigt zich na zijn gelijkmaker voor Valencia in Camp Nou.

Na rust was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de bezoekers, maar aanvankelijk leek alleen Messi te scoren. Twee minuten voor tijd bediende Neymar invaller André Gomes, die van dichtbij de 4-2 liet aantekenen. Net als El Haddadi scoorde Gomes daarmee tegen zijn oude ploeg.

Pakt Messi geel?

Lionel Messi kreeg vier minuten voor tijd zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Daardoor is de middenvelder geschorst voor het duel tegen Granada, maar is hij in de topper tegen Sevilla wel gewoon beschikbaar.

Met zijn twee goals krikte Messi zijn seizoenstotaal op naar 25, waardoor hij Bas Dost weer passeerde aan kop van de Europese topscorerslijst.

Overigens heeft Edinson Cavani dit seizoen al 27 keer gescoord, maar de Franse competitie wordt in het klassement om de Europese Gouden Schoen lager ingeschaald dan de Spaanse en de Portugese.