Sergio Aguero baalt van een gemiste kans

Manchester City raakt achterop bij Tottenham

Tottenham Hotspur heeft zijn tweede plaats in de Premier League verstevigd. Zelf won het met 2-1 van Southampton, waarna de nummers drie en vier, Manchester City en Liverpool, gelijkspeelden: 1-1.

De eerste helft in Manchester leverde geen goals op, maar er gebeurde genoeg. Yaya Touré had waarschijnlijk rood moeten krijgen, Raheem Sterling had vrijwel zeker een penalty moeten krijgen en misschien had Georginio Wijnaldum er ook wel een verdiend.

Na de rust ging de bal eindelijk op de stip en James Milner schoot raak voor Liverpool. Even later tikte Sergio Aguëro uit een prachtige pass van Kevin De Bruyne de 1-1 binnen. Beide ploegen misten nog immense kansen op de 2-1.

Janssen invaller bij Spurs

Bij Tottenham had Vincent Janssen ondanks de blessure van Harry Kane geen basisplaats. Hij viel vier minuten voor tijd in, maar toen stond de eindstand al op het scorebord.

Vincent Janssen staat klaar om in te vallen

Christian Eriksen en Dele Alli (penalty) scoorden voor de Londenaren en James Ward-Prowse deed wat terug voor Southampton.

Koploper Chelsea liep zaterdag in het duel met Stoke City geen schade op (2-1 zege), waardoor de stand in de top van de Premier League nu als volgt is.

6. Arsenal 27-50

Eerder op zondag won Manchester United met 3-1 bij Middlesbrough en de ploeg van trainer José Mourinho verdrong daarmee Arsenal van de vijfde plaats.