Juventus wint recordduel Buffon, Roma blijft in het spoor

In het duel waarin doelman Gianluigi Buffon de speler werd met de meeste speelminuten in de geschiedenis van Juventus, boekt de koploper van Italië een zuinige 1-0 overwinning op Sampdoria.

Gianluigi Buffon bedankt de meegereisde fans na het duel met Sampdoria.

De voorsprong op nummer twee AS Roma, dat met 3-1 won van Sassuolo, blijft daardoor acht punten. Napoli, de nummer drie, volgt op tien punten na een 3-2 overwinning bij Empoli.

Bij Juventus zorgde de Colombiaan Juan Cuadrado al in de achtste minuut voor de enige goal van de wedstrijd. Daarna liet de ploeg van trainer Massimiliano Allegri verschillende kansen onbenut, maar het onmachtige Sampdoria kon niet profiteren van de slordigheid van Juventus.

Record Buffon

In de 65ste minuut kreeg doelman Gianluigui Buffon een staande ovatie. In die minuut passeerde de 39-jarige doelman Giampiero Boniperti als speler met de meeste speelminuten in dienst van Juventus. Boniperti kwam van 1946 tot 1961 tot 39.680 minuten.

Toch was er ook reden tot zorg voor trainer Allegri, die spelmaker Paulo Dybala voor rust zag uitvallen met een spierblessure.

Met het oog op de topper tegen Napoli op 2 april en de clash met FC Barcelona op 11 april in de kwartfinales van de Champions League zou een langdurige afwezigheid van de Argentijn zeer slecht uitkomen.

Assist Strootman

AS Roma kwam tegen Sassuolo achter door een goal van Grégoire Defrel, maar Leandro Paredes, Mohamed Salah en Edin Džeko stelden orde op zaken. Bij de laatste goal kwam de assist van Kevin Strootman.

Edin Džeko bedankt Kevin Strootman

Ook Napoli bleef enigszins in het spoor van Juventus. Tegen Empoli was Dries Mertens wederom de blikvanger. In het eerste kwartier faalde de Belg van elf meter om vervolgens op schitterende wijze een vrije trap in het Empoli-doel te schieten. Het was al de twintigste treffer van Mertens deze jaargang.

Debuut Hateboer

Lazio, met het door bondscoach Danny Blind opgeroepen verdedigingsduo Stefan de Vrij en Wesley Hoedt in de basis, kwam op Sardinië niet verder dan 0-0 tegen Cagliari

Hans Hateboer aan de bal bij zijn debuut voor Atalanta Bergamo.

De Romeinen worden door het puntenverlies in de strijd om de Champions League-plaatsen op de huid gezeten door het verrassende Atalanta Bergamo, waar Hans Hateboer een prima debuut beleefde.

Hateboer, die in de winterstop de overstap maakte van FC Groningen, had met een assist op de 1-0 een fraai aandeel in de 3-0 zege op Pescara.

Het verschil tussen nummer vier Lazio en nummer zes Atalanta is slechts twee punten.