NOS SportAangepast

Belangrijke zege hockeyers Rotterdam op Kampong

Rotterdam klopt concurrent Kampong met grote cijfers

De hockeyers van Rotterdam hebben een ruime zege geboekt op Kampong (5-2). Daarmee zet Rotterdam een belangrijke stap in de richting van de play-offs.

Rotterdam klimt ten koste van Kampong naar plaats vier, die recht geeft op deelname aan die play-offs.

HC TilburgQui Vive1-2

Kampong speelde niet eens slecht, trof zelfs twee keer de paal, maar keek bij rust toch al tegen een 2-0 achterstand aan. Engels international Harry Martin en Thijs van Dam brachten de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong. In de tweede helft vergrootte Rotterdam die voorsprong tot 5-0.

Opnieuw Martin, zijn landgenoot Alastair Brogdon en de Nieuw-Zeelander Blair Tarrant wisten Kampong-doelman Hidde Brink - de vervanger van de wegens interlandverplichtingen afwezige David Harte - te verschalken.

In de slotfase maakte Jasper Luijkx met twee treffers de stand iets draaglijker voor Kampong. Jeroen Hertzberger - met 20 treffers topscorer in de hoofdklassen - kwam niet tot scoren, maar was wel belangrijk met twee assists.

Bloemendaal en Amsterdam winnen

Koploper Bloemendaal boekte een ruime zege op HGC (5-2). Nummer twee Amsterdam had het moeilijker. Uit bij Den Bosch won het met 4-3, nadat het tot drie keer toe op achterstand was gekomen.

Onderin deed Qui Vive goede zake door met 2-1 te winnen van HC Tilburg. Qui Vive is door die zege van de laatste plaats af. Almere is de nieuwe hekkensluiter na de 4-1 nederlaag tegen Pinoké.