Vreugde na de 1-3 van Bram van Polen

Zwolle wint bij Eagles weer op echt gras

PEC Zwolle heeft voor het eerst in zeventien maanden weer een eredivisiewedstrijd op 'echt' gras gewonnen. De ploeg van coach Ron Jans was in de IJsselderby in Deventer met 3-1 te sterk voor hekkensluiter Go Ahead Eagles.

De wedstrijd begon met vuurwerk op de tribunes en op het veld. Toen de kruitdampen na vijf minuten waren opgetrokken, stond het al 1-1. Pedro Chirivella gleed op knap aangeven van Elvis Manu de 1-0 binnen en twee minuten later omspeelde Queensy Menig doelman Theo Zwarthoed en stond Zwolle weer naast de Eagles.

Daarna ontspon zich een boeiend gevecht. Het spel was lang niet altijd goed, maar de spanning en inzet vergoedden veel. Beide ploegen zochten de aanval. Zwolle zorgde voor rust voor iets meer gevaar, al bleven grote kansen uit.

In de tweede helft kwamen die mogelijkheden er wel voor de Zwollenaren, maar doelman Zwarthoed hield de Eagles in de race. De keeper hield Youness Mokhtar, Mustafa Saymak en Menig van scoren af en kon opgelucht ademhalen toen Ryan Thomas voorlangs schoot.

Go Ahead stelde daar bar weinig tegenover. Opgezweept door het fanatieke publiek probeerde de thuisploeg wel iets te forceren, maar het spel van de Eagles was simpelweg niet goed genoeg.

In de slotfase ging het alsnog mis voor Go Ahead. Na een snelle uitbraak schoof Django Warmerdam de 2-1 achter Zwarthoed en kort daarna zorgde Bram van Polen vanaf de stip nog voor 3-1.

Pedro Chirivella tikt Go Ahead Eagles op 1-0
    Go Ahead Eagles viert de 1-0