Tonny Vilhena

Feyenoord wint in Heerenveen na sterke tweede helft

Feyenoord blijft op koers voor zijn eerste landstitel sinds 1999. De Rotterdammers leken bij sc Heerenveen even de verkeerde afslag te nemen, maar wonnen na een slechte eerste helft toch met 2-1.

De ploegen schotelden het publiek een heerlijk duel voor. Het spel golfde op en neer, al ging er bij Feyenoord voor rust veel mis. Zo was de passing slordig en gingen de duels vaak verloren.

Tonny Vilhena is de gevierde man bij Feyenoord na zijn 2-1
  • ANP Pro Shots
    Reza Ghoochannejhad schiet de penalty binnen
    Reza Ghoochannejhad (l) na het benutten van de penalty
    Reza Ghoochannejhad in duel met Diirk Kuijt (r)
    Nicolai Jørgensen ziet de bal over de lijn gaan

Prima reddingen Brad Jones

Heerenveen speelde sterk, had de overhand en kwam na ruim een kwartier verdiend op voorsprong. Miquel Nelom tikte Reza Ghoochannejhad onderuit en de Iraanse topschutter van Heerenveen scoorde zelf vanaf de stip.

Feyenoord moest alle zeilen bijzetten om voor rust niet op een grotere achterstand te komen. Dat lukte, al was dat vooral de verdienste van Brad Jones. De doelman voorkwam met enkele prima reddingen een tweede Friese treffer. Aan de andere kant was alleen Dirk Kuijt twee keer gevaarlijk.

Ander gezicht

De wedstrijd had na rust een totaal ander gezicht. Feyenoord speelde met veel passie, zette Heerenveen constant onder druk en kwam na tien minuten langszij via een intikker van Nicolai Jørgensen.

Oud-Feyenoorder Erwin Mulder hield Heerenveen nog even op de been, maar de doelman had geen antwoord op het fraaie diagonale schot van Tonny Vilhena, die de bal daarvoor mooi met het hoofd had meegenomen.

Heerenveen beet pas in de slotfase weer van zich af. Luciano Slagveer en Sam Larsson vonden echter Jones op hun weg, waardoor de punten mee naar Rotterdam gingen.