De fotografen verschansen zich vlak voor de wedstrijd rond Andries Jonker

Jonker en Bazoer winnen opnieuw met Wolfsburg

De aanstelling van Andries Jonker bij VfL Wolfsburg is vooralsnog een succes. De coach boekte met de Bundesligaclub zijn tweede zege op rij door hekkensluiter SV Darmstadt met 1-0 te verslaan.

De in vorm verkerende Mario Gómez scoorde in de blessuretijd van de eerste helft met een kopbal na een fraaie voorzet aan de linkerkant van Jannes-Kilian Horn. Gómez is nu al drie Bundesligaduels op rij trefzeker.

Riechedly Bazoer kreeg net als vorige week tegen RB Leipzig (1-0 zege voor Wolfsburg) een basisplaats van Jonker. Hij werd na 80 minuten gewisseld.

Jonker is sinds zijn aanstelling (eind februari) nog zonder nederlaag. Wolfsburg won sindsdien twee duels en speelde één keer gelijk. De club staat nu vijftiende, maar het gat met de middenmoot is niet groot.

Leipzig verliest weer

RB Leipzig leed zijn vierde nederlaag sinds de winterstop. Dit keer ging het onderuit bij Werder Bremen: 3-0. De nummer twee van de ranglijst zag de achterstand op koploper Bayern München, dat morgen naar Borussia Mönchengladbach moet, oplopen tot dertien verliespunten. Bovendien is Borussia Dortmund, dat vrijdag Ingolstadt klopte, tot op drie punten genaderd.

Basisspeler Jeffrey Gouweleeuw kwam met FC Augsburg niet verder dan 1-1 in de thuiswedstrijd tegen SC Freiburg.